Larsarholm.net

West Ham 1-2 Liverpool

Foto: Liverpool FC, facebook

Publisert av Lars, 6. april 2014 | Sist oppdatert: 6. april 2014 17:08

Nok en cupfinale, nok et mulig bananskall

Oppsummering av hele kampen

Ikke noen stor kamp i det hele tatt for Liverpool, men man gjorde det som skulle til! Alle mål kom idag på alt fra smått kontroversielle til totalt gale dommeravgjørelser. Begge straffene for Liverpool er imidlertid riktige, selv om Adrian toucher innom ballen på den 2. straffen er ikke et så lite touch nok i min bok. Målet til West Ham, derimot, var helt feil og burde vært annulert. Hadde Liverpool startet 2. omgang med 0-1 kunne det vært en annerledes kamp hvor West Ham hadde blitt tvunget mye høyere i banen, men når de ikke ble det ble det nok en omgang med kompakt forsvar og få sjanser. Liverpool ender med 64% possesion noe som sier noe om hvem som eide ballen, selv om de ikke kontrollerte så mye som de ville ønsket.

Uansett 3 helt fantastisk viktige poeng. Det er 5 cupfinaler igjen, og vinner man dem er det seriegull man får. Idag var en typisk dårlig dag som kunne ha endt Liverpools sjanser til å kunne vinne utelukkende avgjørende av seg selv, men man greier å dra poengene i land. Liverpool er stadig på riktig vei, kan de holde helt ut? Jeg har troen! We shall not be moved!

Oppsummering av 2.omgang:

2. omgang minnet veldig mye om 1. omgang. Liverpool styrte ikke noe særlig, og kampen var alt for jevn for min smak. Det skulle gå helt til 69. minutt og et fortjent straffe før Liverpool fikk målet de trengte. I etterkant ble det heller ikke skapt alt for mye, og man ble kyniske på slutten og halte ut tiden. Ikke noen god kamp idag, men man tok de poengene man trengte!

90. minutter +4: Fordi dommeren blåser, og dermed vinner Liverpool 1-2!

90. minutt +4: Liverpool angriper på slutten, men det blir ikke mye av det.

90. minutt. +3: Liverpool drøyer så mye tid som mulig.

90. minutt +3: West Ham står høyt igjen. Prøver å legge inn men ballen går i armen på Hendo uten at det blir frispark, West Ham er ikke fornøyde.

90. minutt +2:Liverpool tar en kort ekkel variant, der hvor man står helt nede med cornerflagget, aldri likt det, men det kan være at det må til i slike kamper. Varer imidlertid ikke lenge.

90. minutt +1: Etter et lengre West Ham press tar Sterling med seg ballen opp. Avslutter fra 16 meter og skyter godt, men keeper slår ballen unna til corner.

90. minutt: 4 minutter (!) tillegg

89. minutt: West Ham spiller seg høyt opp igjen og legger et godt innlegg, men det er faktisk en West Ham spiller som slår ballen ut med armen. Den detter ned i returrom hvor en West Ham spiller skyter over.

88. minutt: West Ham står naturlig nok høyere nå, og slår mye innlegg. Ballen blir til slutt slått mot Kolo som header ballen noe små farlig tilbake til Mignolet.

86. minutt:Suarez frempå igjen, blir løpt opp av forsvarer men får avsluttet forde. Keeper redder greit, men returen kunne vært veldig farlig hadde Sterling rukket den.

85. minutt:Gerrard slår ballen inn men Lucas taper i hodeduell. Suarez tar ballen og prøver å dra av en mann på vei mot West Hams mål, men blir stoppet. Roper på straffe for hands, og Upton Park buer. På reprisen ser vi at ballen treffer hånda, men det er vanskelig å si hvor mye intensjon det er i det.

85. minutt:Suarez på vei igjennom men blir revet ut av balanse. Der kunne det fort vært en kjempesjanse! Gult kort til Armero og frispark fra 30 meters hold, nede på kant.

84. minutt: Bytte for Liverpool, gamle Kolo blir satt inn til fordel for Studge, man skal tydeligvis legge seg lengre ned nå.

82. minutt: Liverpool holder godt på ballen i laget, og West Ham ser frustrerte ut mens de springer i mellom. Plutselig setter Liverpool fart, og ballen ender hos Sterling som holder og holder før han spiller til Suarez på rett over 16 meter ute på kant. Han avslutter med utsiden og setter ballen nok en gang i tverrligger!

81. minutt:Flanno feller Jarvis nede med cornerflagget på Liverpools halvdel, ikke et sted vi vil gi fra oss frispark med Carroll inne i feltet. Innlegget blir slått hardt inn, men ballen går i Demel og ut til utspill.

80. minutt: Plutselig blir Studge spilt igjennom. Han har endel plass men velger å avslutte i steget fra 16 meter, en god avslutning med utsiden av foten men keeper holder.

80. minutt: We Shall Not Be Moved og We’re Gonna Win the League høres tydelig på Upton Park

79. minutt: Flanno tar kastet og får ballen tilbake for så å bli meid ned av Nocerino som får gult kort.

78. minutt: Sterling kaster Suarez nydelig igjennom men dommeren blåser og skal ha det på ny fordi Sterling står for langt fremme, latterlig!

77. minutt: Taylor går ut for West Ham, inn kommer Jarvis

75. minutt: Sterling spiller Suarez igjennom, men han drar seg ut igjen og sjansen går over. Liverpool har fått spillet mye mer i gang nå, ballen går hurtigere og man får spilt oftere igjennom.

74. minutt: Utrolig lekkert spille fremme på banen med SNS og Lucas, men Suarez bommer rett og slett på ballen foran mål, et sjeldent syn!

74. minutt:Suarez frempå igjen, men igjen er sweeper-keeperen hos West Ham det som står i veien for 1-3.

73. minutt:Suarez blir spilt nydelig igjennom og han har masse plass ute på kant, men får ikke spilt ballen til Sterling inne i midten. Roper på nok en straffe, og på reprisen ser vi at ballen treffer armen til West Ham-spilleren, men det er så uforksyldt som mulig, da den treffer foten og går opp i en arm som er langt inne mot kroppen.

69. minutt: Keeper går rett vei men ingenting stopper skipper Gerrard! 1-2, come on you reds!

68. minutt: Flanno (!!!) blir spilt igjennom og blir tatt av keeper! Straffe nr. 2! Keeper får gult kort for klaging når han hevder at Flanno filmer, latterlig! Kanskje er han borti ballen først, men filming er det ikke! Dessuten burde man kanskje sutre litt mindre med tanke på hvordan West Ham fikk sitt eneste mål…

67. minutt: Liverpool prøver å bite seg fast, men ballen blir klarert og de skikkelige sjansene kommer aldri.

66. minutt: Bytte for West Ham, Nolan går av, Nocerino går inn

64. minutt: SNS kombinerer veldig fint og Studge får en god mulighet fra 16 meter hvor han fyrer av, men ballen går høyt over. Godt spilt, litt SNS magic ville gjort seg idag!

64. minutt:Liverpool holder og holder og holder på ballen før de prøver å skape noe. Det blir til en utrolig dårlig innlegg fra Suarez på kant. Nå må de løfte spillet!

61. minutt:West Ham med omgangens største mulighet! Innlegg på Carroll som stanger ballen i tverrligger, alt for nært 2-1! Nå MÅ Liverpool løfte spillet høyere og greie å bite seg skikkelig fast, og i det minste ikke slippe West Ham til i kampen.

60. minutt: Liverpool biter seg endelig litt fast høyt i banen. West Ham ligger med 11 mann inne i feltet, og det spørs om det er høye innlegg som er best løsning når Caroll står inne i feltet.

58. minutt: Liverpool prøver og prøver og prøver å etablere spill, men de finner ikke mange åpninger, og de de finner er som regel for små til å kunne brukes til å tre igjennom.

57. minutt: Sterling og Suarez kombinerer fint fremme på banen, og Suarez kommer til avslutning men den blir uten særlig trykk og enkel for keeper.

56. minutt: Carroll med en farlig høy fot og feller Hendo i Liverpools boks, frispark for Liverpool

55. minutt: Sterling blir overivrig og lager frispark midt på banen.

54. minutt: Litt out of nowhere blir Suarez spilt igjennom. Hadde det ikke vært for veldig våkent sweeeper-keeper spill kunne det blitt farlig.

51. minutt: West Ham står høyt men mister ballen når Flanno bryter og klarer til kast. Etter kastet spiller West Ham høyt igjen,

men Suarez vinner ballen og blir tatt på ca. midtbanen.

50. minutt: Sterling spiller Studge som prøver å spille tilbake igjennom, men blir stoppet.

50. minutt: Liverpool holder en del på ball, og West Ham er aggressive i taklingene. Spiller kommer ikke mye lengre enn midtbanen før man mister ballen.

46. minutt:Mye folk rundt Mignolet inne i feltet når corneren tas, men han greier å bokse vekk. Ballen havner ut på kant og blir spilt inn på ny, men da holder belgeren.

46. minutt: Downing får ballen ute på kant og forsøker å slå inn, men Skrtel klarerer til corner

45. minutt: West Ham sparker igang 2. omgang

45. minutt: Lucas kommer inn for Coutinho. Ikke et bytte som er veldig lett å forstå, men det kan henge sammen med at Rodgers ønsker å flytte Gerrard høyere i banen.

2. omgang

Oppsumering av 1. omgang:

Alt for jevn omgang. West Ham lå akkurat som forventet med et kompakt forsvar, men Liverpool greide aldri å løse skikkelig opp i det. Det skjedde i grunn ingenting før de siste 3 minuttene når det plutselig kom 2 mål. Hadde det ikke vært for straffen hadde det nok stått 0-0 til pause. Når det kommer til straffen er den helt klar, og Stevie er sikker som alltid. 1-1 målet derimot burde vært annullert når tidligere rød Carroll slår armen opp i ansiktet på Mignolet.

45. minutt +2: På reprisen ser man helt tydelig at Carroll har armen langt opp i ansiktet på Mignolet og det er derfor keeperen mister ballen! Soleklart frispark for angrep på keeper, og West Ham får et utrolig heldig 1-1!

45. minutt +1: Corneren blir spilt inn i feltet og Mignolet holder den og blir taklet. Han mister ballen også scorer West Ham, der skulle Mignolet hatt frispark så de ut til! Hoveddommer disukterer med linjemann, men det blir stående! 1-1

45. minutt: West Ham vinner en corneren helt på tampen

45. minutt: 1 minutt tillegg

43. minutt: Og den setter Stevie sikkert som alltid! 0-1 til Liverpool rett før pause!

42. minutt: Suarez blir spilt igjennom på en langpassning. Avanserer inn i feltet og prøver å ta ballen forbi Tomkins, men Tomkins har armen feil og ballen går av hånda og ut. Dermed er det STRAFFE!

39. minutt: Possesion West Ham 43% – 57% Liverpool

38. minutt: Skrtel er litt vel røff i duellen mot Carroll og lager frispark fra 40 meter. Ballen slås fort ut på kant, innlegget kommer og Mignolet har ikke særlig med kontroll men ballen triller ut av feltet.

37. minutt: Suarez får ballen nede på kanten. Avanserer inn i feltet før han skyter, men han treffer en West Ham-spiller. Studge får returen men banker den høyt over.

35. minutt:Kampen er stadig veldig jevn. Verken av lagene har dominert noe særlig, selv om Liverpool holder mer på ballen enn hva West Ham klarer. Liverpool har ikke greid å bryte opp i West Hams forsvar noe særlig, noe de må gjøre, aller enklest gjort med et mål.

33. minutt: Downing dribler seg alt for lett forbi Johnson og får masse plass ute på kanten hos Liverpool. Utnytter det heldigvis ikke særlig godt, det kunne blitt farlig med Carroll inne i feltet.

32. minutt: Noble skyter, men den går 3-4 meter til side for keeperhjørnet, Mignolet med full kontroll.

31. minutt: Frispark til West Ham når Sakho springer ned Carroll, klønete! Frispark fra 20 meters hold

30. minutt: West Ham greier å holde på ballen rundt Liverpools 16 en stund, men det er ikke lenge før de mister den.

27. minutt: Corneren treffer Skrtel på bakre stolpe men det går over.

26. minutt: Gerrard vinner ballen og spiller Suarez som kontrer. Suarez spiller Coutinho, som spiller Suarez tilbake igjennom. Det blir skudd men det treffer Tomkins og går til corner.

24. minutt: Mye ball-trilling begge veier nå.

22. minutt: Liverpool har fine kontringer innimellom, men utover det så henger ikke det etablerte angrepsspillet nok sammen. West Ham overtar alt for lett idag og er veldig hissige i angrepsfasen, så idag må Liverpool skjerpe seg de vil ha med seg 3 poeng hjem. Liverpool har hatt den klart største sjansen med skuddet til Suarez i tverrligger, men i attempts leder West Ham 3-2, men så skal det sies at de skyter på alt som kan kalles antydninger til sjanser.

21. minutt: Liverpool vinner ballen etter corneren og kontrer med Sterling. Ender med skudd som keeper holder greit.

20. minutt: West Ham legger inn på en boks med 5 hvite trøyer + Andy Carroll. Flanno mister oversikt å klarer til corner.

18. minutt: Ballen kommer til Suarez som spiller seg opp i banen, men mister ballen når han skal legge inn. Går til corner som blir tatt fort, for fort og Coutinho er ikke med på notene, men det går til Liverpoolkast. Coutinho tar det raskt, hiver til Suarez som drar av en mann og legger inn/skyter fra kant på 16 meter og treffer tverrligger!

17. minutt: West Ham vinner et kast de nok ikke skulle hatt på Liverpools bane. Holder ballen lenge før de kaster, småspiller og kløner ballen ut over siden.

16. minutt: West Ham overtar og tar med seg ballen opp i banen. Står høyt når de kan og er nesten like hissige som Liverpool

15. minutt: Liverpool holder mer på ballen nå før de forsøker å stikke igjennom.

14. minutt: Possesion West Ham 46% – 54 % LFC, sier noe om at det har vært for jevnt.

12. minutter: Liverpool prøver både lange baller fra Gerrard, småspill og stikker fra Suarez men ingenting stemmer helt så langt. Samtidig står West Ham høyt å venter på feil.

10. minutt: 10 minutter passert uten at det er noen fantastisk store muligheter. Kampen dabber litt frem og tilbake, og ingen har tatt skikkelig grep om kampen

8. minutt: Corneren blir slått hardt inn fra Gerrard, men ballen blir klarert ut i returrom. Der venter Sterling som spiller inn langs bakken, men den treffer noen på veien og ballen havner til slutt hos keeper.

6. minutt: Suarez blir tatt men spiller Sterling fint igjennom. Dommeren lar Liverpool ta fordelen, Sterling setter fart og prøver å legge inn, men treffer en West Ham spiller og det blir corner.

5. minutt: Innøvd cornervariant ut på eks-red Downing, som spiller inn igjen, men Liverpool overtar. De kontrer hurtig, og Studge tar med ballen opp til West Hams 16meter. Forsøker å spille gjennom Coutinho uten hell.

4. minutt: West ham står stadig høyt. Presser frem feil hos Flanno og skaper en farlig situasjon når de legger inn mot Carroll, men Skrtel vinner hodeduellen og klarerer til corner

3. minutt: Suarez forsøker, som vanlig, på skudd, men det går en meter over mål

2. minutt: Frispark til Liverpool fra drøyt 30 meter etter at Studge blir taklet av Nobel

1. minutt: Det er West Ham som presser i begynnelsen. Det blir slått flere innlegg og man holder ballen høyt i banen selv om man ikke skaper noen farligheter.

1. minutt: Liverpool sparker igang!

1. omgang

11′eren Liverpool stilte fra start var:

Mignolet, Johnson, Flanagan, Sakho, Skrtel, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling, Suarez, Sturridge

Kun en endring fra forrige gang. Agger pådro seg en skade på trening og dermed tar Sakho hans plass. Ellers var det snakk om Allen skulle få starte, men han hadde også pådratt seg noe så det ikke var mulig.

Forhåndstoff

Liverpool kommer med en stadig mer imponerende seiersrekke, 8 i tallet nå. Dersom de skulle vinne sine gjenværende kamper vinner de Premier League, men kun med ett poeng, derfor vil alle poeng telle, nok en cupfinale dette med andre ord. West Ham beseiret Sunderland i en utrolig viktig kamp forrige mandag og har dermed sikret plass i det gode selskap neste år og. Dermed har de i grunn lite å spille for annet enn ære, og det burde være et godt utgangspunkt for Liverpool. Liverpool må stadig ikke ta lett på det, West Ham kommer til å ligge med et kompakt forslag å kontre, og er alltid et mulig bananskall. 


Prøv å hold en respektfull tone i kommentarfeltet. Rasistiske og diskrimerende kommentarer blir slettet, trollere blir ignorert. Og selv om det er mange grammarnazis der ute, prøv å ikke ta helt av når dere ser en ord del ings feil please. Much thanks