Larsarholm.net

Liverpool 1-1 Neverton

Foto: The SPORT Bible, FB

Publisert av Lars, 27. september 2014 | Sist oppdatert: 27. september 2014 13:55

Derbyday! I dag skulle vi rette opp alt!

Forhåndstoff

Liverpool kommer fra en grusom rekke kamper i PL, og ikke en mye bedre en i CL eller i Ligacupen. Man må tilbake til Spurs – Liverpool i slutten av august for å finne en god seier. Siden da har man tapt både mot West Ham  og Aston Villa i PL, vunnet så vidt over Ludogrets og såvidt over Middlesbrough. Liverpool trenger virkelig en seier nå for å få maskinen i gang! Det er absolutt verdt å nevne at vi i fjor ikke startet mye bedre. Da ble det 3 1-0 seiere, men det var ikke gode kamper, og forskjellen er bare at marginen har ikke vært så mye på vår side. Nå må vi i gang maskineriet før resten av lagene tar ifra.

 

11′eren Liverpool stiller fra start er:

Mignolet – Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno – Lallana, Gerrard, Henderson – Sterling Balotelli, Markovic.

 

Liverpool stiller et sterkt mannskap fra start. Hadde man bare hatt Studge på topp hadde det vært så bra som man får det for øyeblikket. I mellomtiden får Ballo vise seg tilliten verdig, og Markovic må begynne å prestere. På benken sitter en Suso som er mer enn klar til å komme inn å vise hva han kan, og hvorfor han fortjener en ny kontrakt, for ikke å snakke om kvalitet som i Coutinho.

 

Innbyttere: Jones, Touré, Enrique, Lucas, Suso, Coutinho, Lambert.

 

1. omgang

Liverpool gjorde akkurat det vi vil at de skal gjøre – gikk ut i 110! Etter bare 1 minutt ble Barry nødt til å felle Lallana 20 meter foran mål, gult kort og farlig frispark. Frisparket ble det kanskje ikke noe av, men situasjonen gjenspeilte veldig greit hvordan Liverpool hadde tenkt å spille, og Everton forsvare seg de første 15 minuttene.

 

Etter 5 minutters spill kom Everton inn i Liverpools 16meter for første gang, og ropte på straffe når Lukaku datt etter duell med Moreno. Det hadde vært et billig straffe, kontakten er der uten å være stor, og det ser noe rart ut at Lukaku detter så lett i duell med fysisk mye mindre Moreno.

 

Etter 8 minutter ville nok mange dommere gitt Liverpool straffe. Sterling fyrte av et skudd inn i Evertons 16 meter, hvor Barry (med tidligere gult kort) blokkerte ballen med armen. Det var neppe med vilje, men armen var langt vekke fra kroppen. Hadde det vært straffe kunne Liverpool ledet 1-0 tidlig i kampen og Everton ville vært redusert til 10 mann, sånt kan endre en match.

 

Så, 1 minutt senere er Barry på nytt involvert i frispark. Balotelli vinner først ballen rent fra Barry, før Barry hiver seg rundt å feller Barry. Her kunne det også veldig lett vært gult kort, men dommer Atkinson ser ut til å ha lagt det røde i garderoben. Frisparket er gode 30 meter fra mål, men Balotelli prøver seg, og er ikke så langt ifra, Howard må dytte til corner. På corneren får Lallana heade umarkert, og det blir nesten, men bare nesten.

 

Etter alt dette roet kampen seg noe, og intensiteten falt. Sjansetelleren til EA var allerede oppe i 7-3 (3-1 på mål) og flere skulle det bli.

 

I 26. minutt viste ikke Markovic seg fra sin beste side. Lovren stusser et innlegg til han inne i Liverpools boks, men han følger ikke med og plutselig har Baines ballen rett foran Liverpools mål med noe skrå vinkel. Han avslutter enten selv eller prøver på en 45 graders veldig nært mål, det går forbi Mignolet, men Lovren redder på strek!
Etter en duell med Gerrard får Mirallas en lårstrekk, og Everton måtte bytte han ut etter allerede 30 minutter. Å få han ut tidlig er like greit, det er nok ikke bare jeg som husker den grusomme taklingen han hadde på Suarez i fjor.

 

Etter 32 minutter får Ballo en kjempesjanse, men så langt vil det seg ikke for han i PL. Moreno kommer på et godt løp og legger inn på en Ballotelli som har revet seg fri fra markering, men han når ikke opp på ballen. Irriterende, der vil man i det minste ha avslutning!

 

Liverpool styrer greit, og de sjansene i Everton i all hovedsak kommer til er langskudd Mignolet ikke har store problemer med.

 

Etter 38. minutter så må Skrtel av etter en duell hvor det ser ut til at han lander feil på foten. Han hiver av seg sko og sokk, og Kolo begynner å varme opp, men Skrtel kommer seg innpå igjen heldigvis.

 

Liverpool har 6 cornere mot Evertons 0 etter 40 minutter, men possesion er 51-49, så selv om man skaper klart mest sjanser er ballinnhavet ganske likt noe som gjør at man ikke kjører kampen helt, selv om man har god kontroll.

 

Mot tampen av omgangen ser det ut til at kampen kommer til å småjogge ut til pause, men plutselig får kampen litt fart igjen med en fantastisk gjennombruddspasning fra Hendo til Sterling. Sterling får avsluttet, men Howard dytter ballen ut til ny corner.

 

Men stort mer enn det blir det ikke. Det blir lagt til 2 minutter, men det skjer ikke så voldsomt mye, og kampen blåser av kampen på 0-0.

 

Liverpool klart best i 1. omgang, uten å skape store nok sjanser, 16 – 3 står det i sjanser! Everton er veldig heldige som enda har 11 mann på banen og ikke ligger under.

 

2. omgang

 

2. omgangen starter noe roligere enn første, men det tar ikke lange tiden før det skjer noe. 2 minutter ut i kampen og Ballotelli roper på straffe uten å få det. 4 minutter ut og Markovic får en fint pasning fra Sterling i bakrom, men han kommer seg ikke fri fra Evertonforsvareren og sjansen forsvinner.

 

2 minutter spilt og Sterling slår et god innlegg mot Lovren. Problemet er at han og Balotelli går i duell på samme ballen, og dermed går headingen over mål. Snakke sammen, folkens, snakke sammen.

 

Kampen var på ingen måte like intens i denne omgangen, og noe måtte gjøres, Everton(!) hadde høyest possesion (57-43). Etter 60 minutter kom Markovic av, som ikke hadde noen stor kamp, og inn kom Coutinho.

  1. minutt, Balotelli vinner ballen fint fra Baines, spiller Lallana og det kontres, men før Liverpool kommer til skudd felles selvsagt Ballo av en Evertonspiller, og dermed frispark fra 25 meter.

 

The Kop roper på Stevie G etter at Balotelli ikke hadde fått det helt til på de siste frisparkene, intet mindre enn en fantastisk idè. Skipperen selv gjør som fansen vil, smeller av mot høyre kryss og Howard har en hånd på den, men ikke nok til å holde det ute! 1-0 Liverpool!

 

Få minutter senere så burde det stått 2-0! Sterling spiller inn på en umarkert Ballo som avslutter fra 3-4 meter på åpent mål, men som setter ballen i tverrligger! Nærmere kommer du ikke, (for øyeblikket ikke fult så supre) Mario!

 

Liverpool gir seg ikke. De stormer ikke i angrep med 11 mann, men man står høyt og trygt med ballen og skaper sjanser jevnt og trutt.

 

Når klokka runder 75 minutter har tempoet i kampen forsvunnet litt. Everton øyner ikke mye håp, samtidig som Liverpool er mer eller mindre fornøyde med en seier, og ser ikke ut til å ha hovedfokus på å få 2-0. Samtidig har man hatt 24(!) sjanser, så man føler nok ikke nødvendigvis at man får så mye lønn for strevet når man angriper. Liverpool vinner frispark og får skudd på mål, men noe voldsomt trykk er det ikke.

 

85. minutt og local lad (oldboy?) Lambert skal få sjansen! Det er garantert stort for han å få lov å spille mot Neverton på Anfield. Samtidig forlater Ballotelli banen. Han ser ikke veldig fornøyd ut, men han får applaus når han forlater banen. Han har kanskje ikke scoret mål, men han har vært mye involvert og nær å score flere ganger.

 

89. minutt og Neverton får sin andre corner for kampen. Heller ikke den kommer engang inn i 16meteren før den klareres, og på kastet etterpå presterer man å gjøre feilkast. Ikke noen praktoppvisning her, altså. 3 minutter blir lagt til. Liverpool ligger lengre bakpå nå og ser ut til være fornøyd med 1-0.

 

91 minutter spilt og så skjer det som ikke må skje. Liverpool hadde havnet lengre og lengre bakpå, og jeg fryktet det skulle komme. 91. minutt så skyter Jagielka fra 25 meter, og det er selvsagt i dag han skulle sende av verdens mest utakbare skudd for Mignolet. Helvette. 1-1. Ufortjent.

 

1 minutt igjen, og nå burde Liverpool sprunget i angrep med alt de har av mannskap, istedenfor lager Moreno frispark på kant av egen 16meter. Eto’o slår inn på Baines, men han avslutter utenfor.

 

Dermed ender kampen 1-1. Helvete dette er for dårlig. Her skulle man stått høyt helt til slutt å gått for mer enn 1-0, alle vet at 1-0 er en grusomt farlig ledelse… Det er klart, Liverpool hadde nok vunnet hadde de fått straffen de skulle hatt og Everton det røde, men i dag skal man kunne vinne uansett! Man styrer kampen fra 1. til 91. minutt, da må man klare å vinne. Dette var verken bra for selvtilliten eller tabellen…


Prøv å hold en respektfull tone i kommentarfeltet. Rasistiske og diskrimerende kommentarer blir slettet, trollere blir ignorert. Og selv om det er mange grammarnazis der ute, prøv å ikke ta helt av når dere ser en ord del ings feil please. Much thanks