Larsarholm.net

Viking 4-2 RBK (treningskamp)

Foto: Dårlig screenshot, twitter @bilvraget

Publisert av Lars, 22. mars 2015 | Sist oppdatert: 22. mars 2015 19:01

Lærte å kryba, lærte å gå, lærte å hata RBK!

Forhåndstoff

Viking – RBK i generalprøve før serien starter er en skikkelig klassiker. Ifjor ble det ikke noe av, og Viking spilte mot Ranheim i stedet, men så skal det sies at Viking åpent mot nettopp RBK i tippeligaen, hvor Dadi virkelig viste seg frem med å gjøre 2 kjappe mål og sikre uavgjort for Viking. I resten av oppkjøringen har det vært litt opp og ned for Viking, hvor man begynte med uvanlig mange kamper med comeback og 5 scoringer, men som har dabbet av litt nå mot innspurten. Mot Sulf spilte de en kamp som kan betegnes som helt okei. En fortjent seier etter 2. omgang, men ingen knallkamp. Viking møter også sin gamle assistenttrener Kåre Ingebrigtsen, nå som hovedtrener i RBK.

Kampen idag blir nok ganske folketom. Tidligere på dagen var det et oppgjør på Merseyside som gjorde at en god porsjon fotballfans sitter hjemme smådeprimerte, samtidig som det er El classico i Spania og Oilers kjemper mot drittsekkene i Oslo.

Vikings lag

Østbø – Danielsen, Mets, Sigurdsson, Haugen – Jørgensen, Nisja – Adegbenro, Berisha, Bödvarsson og De Lanlay.

Benk: Austbø, Chikere, Sverrisson, Martinsen, Thioune, Thorsteinsson, Adullahi, Hoseth og Bytyqi.

Jeg vet ikke helt om jeg tror på at det er dette Kjelle ser for seg som tippeligalaget sitt. På keeperplass kan det bety at Østbø vant keeperkampen, det er for så vidt realistisk. At Danielsen og Haugen er de klare backene våre er det ikke tvil om, ei heller Sigurdsson som fast midtstopper. Soares er skadet, så da var nok Mets eneste tilgjenglige. På midtbanen virker det veldig tynt i forhold til den faste 4-5-1 formasjonen vi spilte i fjor. Sentralt har man Jørgensen, som nok kan fortsette der, men at Nisja skal spille der sammen med han har jeg problemer med å se for meg. I tillegg stiller Viking med Veton, Bøddi, Yanni og Samuel på topp. Det er mer offensivt enn jeg kan se for meg at Viking skal spille i Tippeligaen, men om det funker så blir det nok mye fin og offensiv fotball med denne formasjonen, og vi ser gjerne et lag som jevnt spiller med to spisser.

1. omgang

Kan bare bemerke med en gang at streamer av norske treningskamper i Spania går tregt og hakkete, og som følge av det kan jeg ha mistet en situasjon. 

Kampen åpnet forholdsvis åpent, med en større RBK-sjanse innledningsvis, men det skulle ikke gå mer enn 12 minutter før Viking tok ledelsen. Nisja dro seg inn i feltet, kom alene med keeper og chippet ballen nydelig i mål, skikkelig samba ifrå Hå fra fjorårets topscorer! Minuttet senere var Yanni frempå med et godt, hardt skudd, men RBK-keeperen hadde god kontroll. Det hadde han imidlertid ikke på neste sjanse. Samuel var frempå og skjøt, skuddet ble blokkert men ballen falt perfekt for Yanni som satt inn 2-0 på nydeligste vis, bare 3 minutter etter 1-0-scoringen kom!

Og mer skulle komme. 30 minutter spilt, og den veldig spennende nye Vikingspissen Samuel scorte sitt første mål på Viking Stadion. Karol Mets spilte en 50meterspassning til Danielsen ute på kant som touchet ballen videre til Samuel. Fra skrått hold dundret han ballen inn i nettmaskene, glimrende mål og 3-0!

Men det skulle ikke bare være velstand for Viking denne omgangen. 35 minutter inn i kampen, ballen ble spilt inn i Vikingfeltet på corner og plutselig blåste dommer straffe til RBK. Siggi var såvidt borti en RBKspillere med utstrakte armer… Årets billigste straffe ble blåst før sesongen er komt igang! Selvsagt satte RBK straffen, og dermed sto det 3-1.

Det skulle ikke bli helt uten andre kontroverser. Berisha gikk litt hardt inn i Helland som svarte med å ta å kvelertak på Berisha før han slo han i ansiktet! Dommer valgte å løse situasjonen med å gi frispark til Rosenborg… Joda dommer, fantastisk. Helland burde hatt rødt kort, patetisk oppførsel, også i en treningskamp da!

RBK åpnet bedre i andre omgang, dessverre. 8 minutter ut i 2. omgang og Malik fikk stå helt alene med Østbø etter en corner, men Østbø fikk dyttet til corner. Påfølgende corner ble og farlig, men headingen fra Sørberg gikk rett utenfor stolpen.

RBK var ikke det eneste som laget sjanser. Plutselig kom Veton på et fint driv fra skrått hold og satte ballen i tverrligger og ut! En veldig fin avslutning, men det var bare nesten, denne gang. Bare minutter senere kom Berisha alene med keeper. Denne gang gjorde han ingen feil å satte ballen sikkert i nettet bak Andre Hansen, 4-1 til Viking! Assist fra Zymer som nylig var byttet inn for Samuel.

Etter Vetons mål var kampen ganske åpen. Viking var ikke så gira på å komme seg opp for å score nye mål, mens RBK ikke skapte noe særlig. En interessant situasjon kom imidlertid etter 71 minutter når Nisja felte en RBKspiller alene med keeper, men dommeren lot naturlig nok situasjonen gå da han nok har skjønt hvor dårlig straffen i første omgang var.

Det skulle komme noen sjanser til. 79 minutter spilt og Berisha kriget ballen igjennom til Yanni, som spilte Abdulaei fri foran mål, men en av Vikings mange nye spillere satte ballen i stolpen. Der kunne det fort stått 5-1.

82 minutter spilt og RBK fikk en irriterende redusering. Klabb og babb inne i feltet, og plutser detter ballen ned i beina på en RBKspiller som setter inn 4-2.

Etter målet kom RBK litt mer med i kampen og fikk noen angrep, men ikke noen skikkelige farligheter.

Dermed endte kampen 4-2 til Viking!

Oppsumering

Viking vinner veldig fortjent i en utrolig god generalprøve. De første 30 minuttene var det total dominans, og det er sånn vi ønsker å se Viking resten av sesongen. Hvis det er dette som skjer med en på papiret «tynn» sentral midtbane og mye offensivt på topp vil jeg gjerne se denne oppstillingen igjen! Irriterende at RBK fikk redusere på den billigste straffen jeg noensinne har sett, men det får være greit når dommeren lot være å dømme straffe til RBK i 2. omgang. Utrolig kjekt å se Veton score, han trenger selvtilliten foran mål! Irriterende redusering på slutten, men ingenting kunne ta fra Viking seieren idag. De kanskje 100 menneskene som tok turen på stadion fikk virkelig underholding for pengene, og Viking ser igjen veldig sterke ut foran seriestart. Betyr det en god serieåpning og? Time will tell!


Prøv å hold en respektfull tone i kommentarfeltet. Rasistiske og diskrimerende kommentarer blir slettet, trollere blir ignorert. Og selv om det er mange grammarnazis der ute, prøv å ikke ta helt av når dere ser en ord del ings feil please. Much thanks