Larsarholm.net

Ned på jorda igjen

Publisert av Lars, 11. april 2018 | Sist oppdatert: 11. april 2018 11:08

Viking 0-2 Mjøndalen

Etter en fantastisk åpning borte mot Kongsvinger, var jeg og de fleste andre langt oppi skyene. Ikke bare 2-0, men full kontroll gjennom hele kampen og glimrende spilt av alle 11 mann. Dette måtte vel bli direkte opprykk og med 30 strake seiere?

Nja, Mjøndalen viste oss at så enkelt er det altså ikke. Nesten som en perfekt kopi av kampen vår mot Kongsvinger, scorte Mjøndalen tidlig, og knuste håpet vårt om et comeback med mål i det 73. minutt. Et drømmetreff av Ibrahimaj, og boom, så ble det vanskelig.

Men hvorfor var det så vanskelig?

Viking kan ikke bare la lufta gå ut av ballongen fordi vi slipper inn et mål. Å snu en kamp med bare 1 og 2 mål er langt ifra umulig, dersom du har rett innstilling.

Bare se på Tripic. Hadde vi hatt 11 av han hadde vi vunnet 4-0 igår. Zlatko sluttet aldri å springe, å jobbe og å gå i duellene. Han var på begge sider, og var nærmest et lag alene.

Men det nytter ikke at bare en mann møter opp, vi må ha med alle 11.

Zymer hadde ikke sin beste dag på topp, og det var litt tull i forsvar, men hovedproblemet var på midten. Den sentrale midtbanen vår fikk det bare ikke til idag, og til slutt ble nesten hele midtbanen like greit byttet av.

Hallam til halv tid og Salte, som riktig nok er midtstopper, på 70 minutter. Bare Ryerson, som hadde en okei match, fikk lov å bli.

Problemet er bare at Thorstvedt jr. og Stian Michalsen ikke er voldsomme supersubs, i hvert fall ikke enda. Ernemann ble sendt i oppvarming, men det var egentlig bare kommentatorene på Eurosport som ble begeistret av det. Like greit at han aldri kom utpå.

Vi har ingen jokere eller quick-fixes. Her er det bare for Bjarne å ta tak i de spillerene han har, og tvinge frem mer enn det han fikk ut av dem igår.

Så kan man også argumentere for at Mjøndalen nok blir et av de tøffeste lagene å møte i OBOS. De var klart bedre enn oss, men så gode var de nå ikke, og vi hadde ikke trengt å få til så mye for å gi dem mer kamp.

Før neste kamp blir det å sette seg ned å finne ut hvorfor midtbanen sviktet så fælt, og hvordan vi kan møte Tromsdalen like sterkt som vi møtte Kongsvinger.

Nå som vi er slått ned på jorden igjen, er det bare å brette opp ermene og levere neste kamp.

Drømmen leve!


Prøv å hold en respektfull tone i kommentarfeltet. Rasistiske og diskrimerende kommentarer blir slettet, trollere blir ignorert. Og selv om det er mange grammarnazis der ute, prøv å ikke ta helt av når dere ser en ord del ings feil please. Much thanks