Larsarholm.net

Mirakelet i Ålesund?

Publisert av Lars, 24. oktober 2018 | Sist oppdatert: 24. oktober 2018 18:32

Ålesund 1-3 Viking

Jeg tror jeg var den eneste i hele den Haag som brølte «EVEN ØSTENSEN! EVEN ØSTENSEN! EVEN ØSTENSEEEEEN!!» igår i 9tia. Muligens var jeg den eneste i hele Nederland. Men gud det føltes deilig.

I øs, pøs haglvær, i værste vestavind tok Viking for seg laget som har vært serieleder i OBOS nesten hele sesongen. Ute med karantene og skade var stort sett alle nøkkelspillerne våre. Furdal, Tripic, Thorstvedt, Ibrahimaj, Vevatne. Men vi hadde et par igjen. For eksempel han der Tommy – OBOS-ligaens toppscorer.

Ingenting overgår følelsen av å se Sale endelig få ballen igjenom i feltet etter å ha sprunget non-stop hele kampen, se Bytiqi sleive ballen videre til Høiland, som vender seg og legger ballen imål under en utspilt Ålesund-keeper. Eller se samme mann gjøre det igjen, bare enda vakrere, snaue 10 minutter senere!

Det gjør så godt, spesielt når det er Ramsteijn han vender rundt. Samme spiller som før kampen tydeligvis hadde fått dispensasjon av NFF for å albue ned motspillere som ikke var i nærheten av ballen.

Når det står et kvarter igjen på klokka, og dommer finner på å gi Ålesund frispark fordi en Ålesundspiller snubler over Bjørshol, så begynte jeg å bli bekymra. Hvertfal i vinden som var så hard at Austbø nesten ikke kunne spille ballen ut fra 5-meter. Og selvføgelig triller ballen imål. Helsikke.

Men det er da, når Jørpelands nye store sønn, Even Østensen, mannen med stort potensiale men ingen mål for Viking, bestemmer seg for å presentere seg. Den høyreiste spissen, scorer fra utenfor 16-meteren, med beina, langs bakken. Helt utrolig!

Det var ikke bare framover i laget vi var gode. Vi vinner fordi at helt bakkerst hadde Nakkim og Andresson stengt lukene helt. Det skjer fordi Austbø var kongen av feltet sitt. Det skjer fordi Viking styrte mesteparten av kampen, vant duellene og var gode når Ålesund slet.

Jeg må ærlig innrømme at jeg var langt nede etter tapet mot Tromsdalen. Da kjente jeg på at jeg ikke trodde veldig hardt på opprykk lengre. Men så er det så typisk Viking. Vi taper 2-4 mot Tromsdalen hjemme, også slår vi Ålesund 1-3 borte. Er det noe annet lag som kan finne på sånt?

Nå lever drømmen, gnisten er fyrt opp til store flammer. Vi er bare 3 kamper unna Eliteserien. Riktignok er vi på 3. plass, men det er bare snakk om 1 poeng opp.

Vi skal få lov å avgjøre vår egen skjebne. Vinner vi de tre siste kampene er vi garantert opprykk, siden vi spiller mot Mjøndalen. Men Mjøndalen er et lag vi sliter med, særlig borte.

Derfor begynner det allerede på søndag. Da møter vi Ull/Kisa. Ny cupfinale. Da må vi stille mannsterke på stadion. Vi har ikke råd til å gå på flere smeller denne sesongen. Møt opp og støtt de mørkeblå. Vi er så nære!

Dette kan ha vært mirakelet i Ålesund.

Drømmen lever!


Prøv å hold en respektfull tone i kommentarfeltet. Rasistiske og diskrimerende kommentarer blir slettet, trollere blir ignorert. Og selv om det er mange grammarnazis der ute, prøv å ikke ta helt av når dere ser en ord del ings feil please. Much thanks